|
|
|
... dió.
Elkészítés:
Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi aljra terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük).
A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn leres... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók (egy közepes, 25x35 cm-es tepsihez):
Az alsó tésztalaphoz: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
A töltelékhez: 2 kg alma, 20 dkg cukor, 2 kiskanál fahéj.
A felső tésztához: 4 tojás, az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál rétesliszt, 6 evőkanál darált dió.
A sütemény tetejére: du... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kisebb adag receptje megtalálható a www.szoojudit.hu oldalon, a hamarosan megjelenő Kilófaló házi csodákban pedig a most következő családi adagé olvasható.
HOZZÁVALÓK:
40x40-es tepsihez
A TÉSZTÁHOZ:
HOZZÁVALÓK:
6 tojás
3 ek. (kb. 4,5 dkg xilit)
3 kávés kanál folyékony édesítőszer
8 dkg kilófaló lisztkeverékalap)
4 ek. (kb. 2... |
|
|
|
|
|